Opskrift: Marmorkage
- uden sukker og smør.
2 bananer
2 æg
1 dl. hvedemel
1 dl. fuldkornshvedemel
1 dl. havregryn
1 dl. mælk
1 toppet tsk. bagepulver
1 scoop chokolade proteinpulver
1 tsk. vaniljesukker
5 dadler (uden sten)
1 spsk. rå kakaopulver
Evt. til pynt:
Sukkerfri glasur (lavet på Isis florsød)
En lille håndfuld hakkede nødder
En lille håndfuld bær (eks. blåbær) eller chokolade.
Fremgangsmetode:
- Tænd ovnen på ca. 200 grader (almindelig ovn)
- Æg og mælk blandes i en skål og bananerne moses heri.
- Hvedemelen, fuldkornshvedemelen, havregrynene og bagepulveret blandes og deles i to skåle.
- I den ene skål med melblanding kommes yderligere chokolade proteinpulveret, dadlerne og den rå kakaopulver i.
- I den anden skål blandes vaniljesukkeret i.
- Den våde blanding med æg, mælk og banan fordeles ligeligt i de to melblandinger og røres godt. Tip: hvis dejen er for tyk, kan den tyndes lidt med mere mælk eller vand.
- De to dejblandinger kommes i en silikoneform i lag og røres en lille smule sammen med en kniv for at danne et mønster.
- Kagen bages i ca. 20 minutter, til den er fast.
- Nydes afkølet og pyntes evt. med en sukkerfri glasur, hakkede nødder og bær eller chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar