Følgende opskrift giver (afhængig af formstørrelse) ca. 9 muffins
- 2 små revet æbler eller 1 stort
- 3 dl. finvalsede havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 1,5 tsk. kanel
- en knivspids salt
- 1 æg
- 1,5 dl. græsk yoghurt (her kan man også evt. bruge mælk i stedet)
- 3 tsk. honning
- 1 tsk. romessens (kan undlades)
Evt. tilsæt: mandler og tranebær som jeg har valgt at gøre. Man kan også bruge blåbær, rosiner, gulerod eller hvad man ellers måske have. Kun fantasien sætter grænser.
Fremgangsmåde:
- Havregryn, bagepulver, salg og kanel mixes sammen og ovnen tændes på 180 grader.
- Herefter mixer man æble, æg, yoghurt, honning og romessens.
- Så mixed de to blandinger; den tørre og den våde sammen og man tilsætter evt. sine mandler og tranebær.
- Jeg har valgt at bruge muffinforme i silikone, som jeg har smurt. Man kan også bruge engangsforme, en kageform, foliebakke eller lign. Muffindejen fyldes i formene og bages ved omkring 25 min.
- Tag muffinsene ud af ovnen og lad dem køle helt ned eller nyd dem lune evt. med græsk yoghurt rørt med vaniljesukker. Bon Appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar